امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات

دانلود کارآموزی در نمایندگی پارس خودرو

دانلود کارآموزی در نمایندگی پارس خودرودسته: مکانیک
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 35 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 62

كارآموزی ، نمایندگی ، پارس خودرو ، سیستم جرقه ، پمپهای سوخت ، پمپ سوخت الكتریكی، تعمیر شاتون ، میل لنگ و یاتاقان

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

فهرست مطالب

عنوان                                                                          صفحه

سیستم جرقه                             1

پمپهای سوخت              5

وقتی كه توانایی موتور كم است         10

پمپ سوخت الكتریكی            14

پیچ كاربراتور                 19

ترموستات                22

تعمیر سوپاپ و سر سیلندر            26

چرخ دنده های جلو موتور و تنظیم آنها        31

تعمیر شاتون ، میل لنگ و یاتاقان   39

كلیات مربوط به میل لنگ             48

جوشكاری میل لنگ های شكسته               59

سیستم جرقه قسمت شمع ها

میزان كار آیی شمع ها بطور معمول 10000 مایل می باشد اما توصیه می شود كه هر 3000 مایل یك بار شمع ها را باز كرده و آنها را تمیز و بررسی كرده و مجدداً ببندید و یا همچنین در اكثر مواقعی كه موتور شرایط كار كرد خوبی ندارد . اكثر شمع های امروزی به طور یك تكه ساخته شده جنس عایق آنها سرامیك بوده و از بدنه ای محكم و پر قدرت برخوردارند . برای باز كردن شمع ها به روش زیر عمل كنید :

ابتدا وایرهای ولتاژ بالا را از شمعها جدا كرده و وایر مربوط به هر شمع را علامت بزنید همواره دقت داشته باشید كه وایرها را با وسایل نوك تیز علامت گذاری نكنید زیرا ممكن است لایه های محافظ عایق شمع ها آسیب ببینید ، اگر شمعها قبلاً درست بسته شده باشند باز كردن آنها آسانی می باشد . توصیه اكید آن است برای باز كردن شمع ها از آچار بكس ، رینگی یا آچار مخصوص شمع استفاده كنید . در هنگام استفاده از آچار ها دقت كنید كه درست تا انتهای در شمع فرو رفته باشند و به طور اریب (به سمت یك طرف) قرار نگرفته باشند زیرا این كتر باعث ضربه زدن به عایق (چینی یا سرامیك) شمع خواهد شد . بعد از باز كردن شمع ها و وارسی نمودن و ان را تمیز كرده ، مقدار دهانه شمع را بررسی كنید . (بافیلر مخصوص شمع ) سپس قبل از بستن شمعها رزوه های آنها را با روغن موتور مقدار چرب كرده و آنها را ببندید .

برای بستن شمعها به طریقه زیرعمل كنید :

  • تا جایی كه ممكن است شمعها را با دست سفت كنید .
  • سپس با استفاده از یك آچار مناسب (طبق دستور العمل های سازنده ) آنها را سفت كنید . هیچگاه شمعها را بیش از حد سفت نكنید .چون در این صورت در هنگام سرویس بعدی برای باز كردن آنها با مشكلات زیادی مواجه خواهید شد . لازم به ذكر می باشد كه در موتور هایی با آلیاژهای سبك اینكار باعث زدن به رزوه ها شده و ممكن است است صدمات جبران ناپذیری را به موتور وارد می كند .

بعد از تعویض شمعها اطمینان حاصل كنید كه از شمعها یكسان (پایه كوتاه یا پایه بلند ) استفاده می كنید . این مسئله خصوصاً در مواقعی كه از یك جنس مختلف قرار است استفاده شود . اهمیت زیادی پیدامی كند .

بستن شمعها اشتباه ممكن است خصوصاً در سرعتهای بالا مشكلات عدیده زیادی را فراهم آورد . در اشكال زیر مراحل پاك كردن شمعها را مشاهده می كنید .

8- برای جیلوگیری از ورود ذرات معلق به درون سیلندر كه باعث صدمه زدن به موتور می شود . هنگام باز كردن شمع ابتدا اطراف آن را با یك برس نرم تمیز كنید .

9- برای باز كردن شمع حتماً از آچار رینگی یا بكس استفاده كرد و آنها را خوب جا بزنید ، دقت كنید كه بدنه عایق بدنه شمع آسیب نبیند .

10- بدنه رزوه شده شمع را باید با یك برس نرم روغنی شده در یك ظرف سفید پاك كنید . استفاده از برس سیمی توصیه نمی شود .

11- قبل از تنظیم دهانه شمع ابتدا با یك وسیله خاص مقداری الكترود را خم كنید . از نیروی خیلی زیاد استفاده نكنید.

12- هر گونه مواد زاید را از سطح شمع و مركز الكترودها پاك كنید تاجایی كه كاملاً تمیز شود .

13- حال به آرامی الكترود منفی را تا جایی كه توسط شركت سازنده معرفی شده برگردانید . برای اینكار می توانید از یك فیلر سخت استفاده كنید .

بررسی نقایص فنی شمعها

  • شمع سالم : نوك عایق تمیز می باشد و بر نگ قهوه ای روشن می باشد . هیچ روغن یا كربن اضافی در روی آن نیست و الكترودها نیز سائیده نشده اند
  • شمع روغنی : روغن زیاد روی شمع نشانگر سائیدگی رینگها و یا چسبیدن سوپاپ ها باشد در بعضی از مواقع استفاده از یك شمع داغتر مشكل را حل می كند .
  • شمع دوده ای : یك مخلوط غنی به علت عدم صحیح كار كردن سیستم سوخت رسانی می باشد یا به علت استفاده زیاد از ساسات .
  • عایق دودهای :ریتارد بودن یا مخلوط ضعیف باعث بیش از حد داغ شدن عایق شمع می شود .
  • الكترود ای فرساییده شده : افزایش دمای حاصله باعث خورده شده الكترود دمای حاصله باعث خورده شده الكترود ها می شود . شمعها در چنین صورتی باعث تعویض گردد .
  • شمع شل بسته شده : در چنین حالتی گرما باعث خراب شدن رزوه ها می شود . در چنین حالتی شمعها را مجدداً تمیز كرده و ببندید .
  • شمع رسوب كرده (حالت1) : در چنین مواقعی شمعها باید هر 3000 مایل یكبار تعویض شوند .
  • شمع رسوبی (حالت 2) : ذرات این شمع رسوب كرده ولی نیستند در چنین حالتی ذرات را – پاك كرده و مجدداً شمع را ببندید .
  • شمع رسوبی (حالت 3) : با تداوم استفاده حالت دوم ذرات ذوب شده ممكن است باعث اشتعال شده و ممكن است باعث اشتعال غیر هماهنگ در محفظه بشوند .
  • شمع رسوبی (حالت 4) : تشدید سوم كار آیی جایی خواهند رساند كه شمع باید حتماً تعویض شود .
  • شمع رسوبی (حالت 5) : آخرین مرحله شمعهای رسوبی این است كه ذرات كاملاً به بدنه شمع می چسبند . شمع باید حتماً تعویض گردد .
  • شمع ساییده شده : تمامی شمعها را هر 1000 مایل یكبار حتماً تعویض كنید . البته هر شمعی كه سائیده شده است .

پمپهای سوخت (بنزینی) :

پمپ بنزینی مكانیك :

عملكرد : در تحول ضربات مكشی ، چرخش خارج از مركز میل بادامك باعث          می شودكه بازوهای متحرك كه دیافراگم را به طرف بالا می رانند حركت كنند و باعث می شود كه سوخت كه به دریچه ورودی یك راهه رانده شود . این مكش باعث بسته شدن دریچه خروجی می گردد. در طول برگشت ضربات ، دیافراگم توسط یك فنر به سمت پایین می رود . فشار سوخت باعث باز شدن دریچه های خروجی می شود و دریه ورودی را می بندند . سپس سوخت از دریچه خروجی وارد كاربراتور می شود .

عملكرد بخش خلاء :

این بخش تركیبی از پمپهایی است كه با یك سرعت ثابت عمل می كند و خشك كنندهاند . چرخش میل بادامك خارج از مركز در این پمپها باعث می شود كه بازوی پمپ فعال شود و حلقه را حركت دهد به سمت پایین دیافراگم براند و هوا را در محفظه خلاء و توسط دریچه ان وارد كند و موتور را خنك كند . در ضربه برگشتی بازوی پمپ ، دیافراگم به طرف بالا حركت می كند و یك محفظه خلا را ایجاد می كند. این بخش به صورت خلاء عمل می كندو هوا را از دریچه ورودی محفظه هوایی می گذرد .

عملكرد پمپ بنزینی :

لازم است كه پمپ بنزین سوخت كافی را برای موتور و تحت شرایطی كه موتور كار می كند و فشار را در خط میان پمپ و كاربراتور به گونه ای نگهدارد كه سوخت حرارت نبیند و مانع از ایجاد بخار شود .

فشار پمپ سوختی باعث می شود كه كاربراتور دریچه سوزنی آن خاموش باشد و باعث شود كه گازوئیل زیادی در محفظه مسطح وارد شود و باعث افزایش مصرف گازوئیل گردد .

آزمایش پمپ سوخت :

این پمپ می تواند با سنجش فشار و بررسی لوله خرطومی و پیمانه ها بررسی شود . با این وسایل می توان پمپ سوخت را بررسی كرد و دیدكه آیا گازوئیل كافی و در یك فشار مناسب وارد موتور می شود یانه .

آزمایش فشار :

برای انجام آزمایش فشار ، باید لوله سوخت را از كاربراتور (ورودی) قطع كرد و آن را به معیار فشار (وسیله) و لوله خرطومی میان ورودی كاربراتور وصل كرد .  . وقتی موتور روشن است فشاررا بخوانید . این فشار می تواند در هر بخش ماشین بسته به مدل پمپ و ماشینی كه این پمپ رادارد ، غرق كند . فشار باید ثابت بماند و باز به صفر به آرامی برگردد. (وقتی موتور خاموش می سوزد).

آزمایش حجم وتوانایی :

برای این آزمایش ، لوله خرطومی را به گونه ای به پمپ وصل كنید كه پمپ گازوئیل را به همان اندازه مصرف كاربراتور بفرستد . موتور باید با یك سرعت آرام روشن شود و باید زمان اندازه گیری گردد . به طور میانگین این كار 20 تا 30 ثانیه طول می كشد كه بستگی به پمپ دارد كه دارد آزمایش می شود .

وقتی كه فشار كم است :

فشار كم نشانگر پوسیدگی یك قسمت و فشار زیاد نشانه پوسیدگی تمام قسمته هامی باشد . (شكستگی دیافراگم ، كثیفی دریچه ها یا چسبنده بودن دریچه ها .)معمولاً پوسیدگی پمپ در بخش بازوی متحرك و سنجاق محور در بخش اتصالی دیده می شود . مشص است كه پوسیدگی بسیار جزئی باعث كاهش ضربه به دیافراگم می شود . بخشهای پوسیده باید تعمیر و جایگزین شوند. میله ای كه دیافراگم را به طرف بالا نی راند دارای دریچه روغن است و باعث می شود كه بخار روغن داغ از بخش اتصال هندل به دیافراگم خارج شود. اگر این سر پوش صدمه ببیند ، بخارهای روغن باعث كوتا شدن عمر دیافراگم می شوند .

در سه حالت اول – پوسیدگی یك قسمت ، پوسیدگی جزئی همه قسمتها و شكستگی دیافراگم – با استفاده از وسیله مشخص می شود ولی سوخت بد و بی كیفیت باعث ایجاد مشكل در دریچه ها می شود .

وقتی فشار زیاد است :

فشار زیاد باعث گرفتگی دیافراگم می شود وسوخت میان لایه های دیافراگم ، فنری قوی دیافراگم و پمپ بازوی متحرك را گرفتاری می كند .

دیافراگم توسط ضربه كمی كشیده می شود .وقتی پمپ روشن است ، دیافراگم در حالت ضربه ب موقعیت عادی خود بر می گردد و وقتی كه به طور ناگهانی كشیده می شود ، اصطكاك می یابد . این برگشت به حال نخستین باعث می شود كه در محفظه فشاری بیش از حد نرمال ایجاد شود .

از بین رفتن مهره نگهدارنده دیافراگم و یا پرچهای ضعیف روی دیافراگم باعث می شود كه سوخت میان لایه ای دیافراگم تراوش كند .این امر باعث شكم دادن دیافراگم می شود و باعث می شود كه دیافراگم خراب شود .

فنر دیافراگم باید قوی باشد تا فشار دیافراگم را در زمان كار موتور تحمل كند . فشار زیاد سوخت روی دیافراگم باعث از بین رفتن نیروی فنر دیافراگم می شود

در یك پمپ تركیبی با زمانهایی كه وجود دارد كه بخشهای فعال موتور بد كار       می كنند و با بازوی متحرك در گیر یم شوند. در این حالت ، پمپ مستمر كار می كند و این باعث افزایش فشارمی شود ودر كاربراتور جریان ایجاد می كند . در حال همه این موارد ، باز كردن موتور و تعویض یا تعمیر آن با استفاده از راهنمای تعمیر (كیت) است .

وقتی توانایی موتور كم است :

معمولاً كاهش توانایی توسط نشت هوا در لوله ای جذب در این نقاط ایجاد می شود : محل اتصال لوله سوخت در پمپ ، لبه های كاسه یا لبه دیافراگم ، كاسه های سوخت . (تصور شده كه در این شرایط سوخت كمی وجود دارد و پمپ به سختی كار           می كند).نشت هوا در لوله سوخت براثر نصب نادرست پمپ یا نقص وسیله ایجاد     می شود . این وصل كردن باید بررسی شود و اتصالات محكم شوند یا عوض شوند.

نشت هوا به لبه دیافراگم باعث پوسیدگی پوشش ، از بین رفتن پیچ  های بخش پوشش یا مواد خارجی میان دیافراگم و پوشش .

تراوش هوا به پیچ های كاسه ای پوشش معمولاً با نصب یك محافظ خارجی اصلاح می شود . پوسیدگی پوشش نشان می دهد كه پمپ باید تعویض شود .

ممكن است كه خرده شیشه و یا خم شدن صفحه فلزی باعث تخریب لایه محافظ و مواد خارجی می شود . كاسه شیشه ایی باید جایگزین شود ولی كاسه فلزی باید اصلاح و تعمیر گردد .

مشكل در پمپ خلاء : برای ارزیابی خلاء در این موتورها باید عملكرد پمپ خلاء بررسی شود . البته نسبت ثابت مربوط به محفظه هوای مرطوب است و نمی تواند با برف و یخ پوشیده شود . در سیستم خلاء پمپ ، موتور خنك كننده محفظه هوایی یا لوله ها و اتصالات ، رسیدن به این شاخص را مشكل است .

نشانه های مشكل در بخش خلاء در 4 صورت مشخص می شود :مصرف روغن ، عملكرد خشك كنندگی آرام این محفظه ها ،حركت ضعیف و سر و صدا .

در برخی موارد مشخص شده كه موتوری كه روغن در ان خوب حركت می كند از روغن استفاده می كند. در این بررسی ها ، اغلب مشخص می شود كه واشرهای این محفظه خراب شده و بخار روغن باعث این خرابی شده است . این می تواند با برداشتن سرپوش بخش خلاء اصلاح شود .

وقتی كه این خشك كننده محفظه هوایی در زمان روشن بودن موتور زیاد فعالیت       می كند . نشانگر خرابی دیافراگم خلاء و یا نقص دریچه ای در پمپ خلاء است . این شرایط بلافاصله قابل تشخیص نیست و نیاز به زمان دارد .

روغن در صورتی كه دیافراگم شكسته است ،وارد محفظه می شود . این پمپ باید باز شود و دیافراگم عوض شود . در برخی ماشین ها موتور در زمانی كه دیاراگم خلاء شكسته است آرام كار می كند . وقتی لوله های پمپ كه به انتهای محفظه چسبیده عوض شده این مشكل اصلاح می شود . نشت هوا به منطقه خلاء بر اثر از بین رفتن سرعت و یا كاهش سرعت واشر است . در بسیاری از موارد این ا مر باعث می شود كه ما فكر كنیم دریچه های موتور خراب هستند ولی اگر این طور باشد باز هم باید واشر را عوض كرد .

این شرایط باید با باز كردن لوله پمپ خلاء بررسی شوند . اگر واشر از بین برود . مشكل نشت هوا به پمپ یا اتصالات لوله ایی   كه وجود دارد . این پمپ باید برداشته و تعمیرو مشكل رفع گردد .

گاهی اوقات پمپ صدای عجیبی دارد در این حالت باید حلقه لوله خرطومی را باز كرد و پمپ را بررسی نمود .

آزمایش پمپ خلاء :

با تركیسب پمپ سوخت و خلاء خشك كشیده باید 80 تا 100 ضربه بزند . (در دقیقه) كه بستگی به سرعت و بار ماشین دارد . این محفظه باید وقتی آزمایش انجام می شود مرطوب باشد و در غیر این صورت كار آرام پیش می رود .

بررسی توسط خلاء سنج :

بررسی بخش خلاء با باز كردن لوله های ورودی و خروجی و وصل كردن آنها به خلا سنج در بخش ورودی انجام می شود . تصورشده كه موتور ، موتور خشك كننده محفظه هوایی و تیغه ها و لوله اتصالی باید بررسی شوند ودر شرایط مساعدی قرار گیرند .

از روی خلاء سنج وقتی كه موتور دورش 1000rpm است ان را بخوانید . عدد خوانده شده باید 7 تا 12 اینچ خلاء را در پمپ نرمال نشان دهد . اگر این عدد كمتر از 7 باشد پمپ باید تعویض یا تعمیر شود  . وقتی آزمایش انجام می شود . لوله باید بسته شود و خروجی پمپ هم همیشه باید باز باشد .

بررسی بدون استفاده از معیارها :

باز كردن لوله خروجی از پمپ و انتهای دستگاه لازم است .سپس باید موتور با سرعتی آرام یعنی 4mph بچرخد . اگر خشك كننده حدود 15mph بچرخد و سرعت آن به 40mph برسد بخش خلاء خوب كار می كند . اگر این بخش فعال نباشد موتور خشك كننده خراب است . این كار با بررسی تماس مستقیم لوله ای خشك كننده امكان پذیراست پس به آسانی می توان سرعت موتور را به 25 mph رساند خشك كننده باید با سرعت كامل كار كند . اگر این طور نباشد می توان گفت كه موتور یا لوله 1 نقص دارد .


سرویس پمپ سوخت :

توجه : بسیاری از پمپهای پیشرفته مهر و موم هستند و واحد سرویسی ندارند . این پمپها را نمی توان تعمیر كرد و باید تعویض شوند .

این مطلب به شرح پمپهای سوختی می پردازد كه مدلهای زیادی دارد . قبل از باز كردن هر پمپ باید به گونه ای عمل كرد كه بستن پمپ امكانپذیر باشد و سوراخهای ورودی و خروجی سر جای خود قرار گیرند .

وقتی موتور را باز می كنیم بایدهمه بخشهای آن را تمیز كرد و به جزء دیافراگم ، و با كمپرس هوا گرد و خاك را از آ‎ن گرفت . باید دید كه دیافراگم شكسته نباشد . اگر صدمه زیاد باشد باید دیافراگم جدیدی نصب كرد . می توان پره های جدیدی را استفاده نمود . بازوی متحرك از پوسیدگی باید بررسی شود . اگر این بازو شكسته یا پوسیده است باید از بازوی جدیدی استفاده نمود .

وقتی پمپی را باز می كنید از لاك و روغن جلا یا دیگر چسب ها در دیافرگم استفاده نكنید .

پمپ سوختی الكتریكی :

این مدلها از نوع پمپ های الكتریكی توربین هستند كه در انتهای پائین لوله سوخت در ته تانك قرار دارند .

این پمپ با كلیدی كنترل می شود كه نزدیك فیلتر روغن است و اتصال هیدرولیكی به موتور و سیستم روغن آن دارد به طوریكه فشار روغن با سوئیچ كنترل می شود .

عملكرد :

در طول هندل زدن ، جریان از یك استارتر سلنوئید شروع می شود و تا وقتی استارتر انرژی دارد و فشار روغن زیر 3psi است جریان در لوله ادامه دارد .

با روشن شدن سوئیچ ، موتور حركت می كند و فشار روغن به بالایی 3psi می رسد و جریان پمپ در سوئیچ كنترل می شود . اگر فشار روغن زیر3psi برسد و سوئیچ افروزش به موقعیت اول برگردد ، سوئیچ الكترونیكی كنترل باعث باز شدن جریان و قطع پمپ می شود .

فایل ورد 62 ص

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : کارآموزی نمایندگی پارس خودرو , سیستم جرقه , پمپهای سوخت , پمپ سوخت الکتریکی , تعمیر شاتون , میل لنگ و یاتاقان

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر