امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات

دانلود پاورپوینت روش های هوازی و بی هوازی در تصفیه آب

دانلود پاورپوینت روش های هوازی و بی هوازی در تصفیه آبدسته: مهندسی شیمی
بازدید: 3 بار
فرمت فایل: ppt
حجم فایل: 548 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 21

صنایعی که فرایند تولیدشان نیاز به مصرف آب فراوان دارد موجب ایجاد پساب با حجم وغلظت آلودگی بالا می گرددوبه این ترتیب برای محیط زیست وبه خصوص برای آبهای زیرزمینی خطرات فراوان دارندفرایندهای بی هوازی از جمله روشهای تصفیه این فاضلابها محسوب می شود ،

قیمت فایل فقط 33,800 تومان

خرید

روش های

 بی هوازی

روش های جدید تصفیه فاضلاب:

همواره توسعه جوامع بشری ورشد صنعت وفناوری مشکلات زیست محیطی به همراه داشته است. آلودگی حاصل ازفعالیتهای اجتماعی وصنعتی انسان موجب به مخاطره افتادن منابع آب هوا وخاک گردیده است.

امروزه بیشتر کشورهای دنیا در حال صنعتی شدن هستند. کشورما نیز از این مقوله عقب نمانده وصنایع با فناوری های نوین رو به گسترش هستند.این صنایع به دنبال خود آلاینده هایی رابه محیط دفع می کنند که چنانچه چاره ای برای دفع بهداشتی آن اندیشیده نشود در کوتاه مدت و دراز مدت موجب بحرانهای آلودگی خواهند شد.

صنایعی که فرایند تولیدشان نیاز به مصرف آب فراوان دارد موجب ایجاد پساب با حجم وغلظت آلودگی بالا می گرددوبه این ترتیب برای محیط زیست وبه خصوص برای آبهای زیرزمینی خطرات فراوان دارند. از جمله این  صنایع می توان فاضلاب کشتارگاهها وفاضلاب صنعت نوشابه سازی را نام برد.

فرایندهای بی هوازی از جمله روشهای تصفیه این فاضلابها

محسوب می شود.

این سیستم برای بارهای الی COD = 5000 _15000  میلی گرم

بر لیتر به کار میرود زمان ماند هیدرولیکی  4 _12 ساعت

قادر به کاهش  75 _85  درصد از COD  میباشد

واحد UASB

یکی از پیشرفت های قابل توجه در تکنولوژی مربوط به سیستمهای تصفیه بی هوازی راکتور UASB می باشد که در اواخر دهه 70 میلادی در هلند شکل گرفت. در این فرایند، فاضلاب از انتهای راکتور UASB وارد آن شده و از میان واحد روکش لجن به سمت بالا جریان پیدا می کند. اجزای اصلی راکتور UASB سیستم توزیع فاضلاب ورودی، جداکننده فازگاز از جامد و طرح خروج پساب تصفیه شده می باشد.  ویژگی اصلی سیستمهای UASB که به آن این امکان را می دهد تا در مقایسه با سایر فرایندهای بی هوازی از فاضلاب با بار COD بسیاربالاتری استفاده کند، تولید لجن به صورت گرانوله می باشد. تولید لجن بصورت دانه دانه در سیستمهای UASB به چندماه زمان احتیاج دارد که این زمان را با برخی افزودنی ها به آن، می توان کاهش داد

 اجزای سیستم UASB عبارتند از:                                                                   

۱- حوض یکنواختی

۲- راکتور UASB


حوض یکنواختی :

یکی از اجزای مهم UASB است که به منظورارتقاء سطح کمی وکیفی فاضلاب ارسالی به  راکتور مورد استفاده قرار میگیرد. در این حوض در صورت لزوم     PHفاضلاب به حدی که مورد نیاز UASB است اصلاح خواهد شد.

تنظیم PH باعث یکنواختی حوض در فاضلاب ورودی می گردد.وبرای تنظیم PH از محلول 50/. _ 25/.

درصد سود (NaOH  ) پتاس KOH )  ) ویا هیدروکسید منیزیم Mg(OH)2   استفاده می کنند.

روش های هوازی


واحد SBR
واحد SBR از یک راکتور پر و خالی شونده تشکیل شده که در آن اختلاط کامل صورت می گیرد و علاوه بر آن هوادهی و ته نشینی که بعد از مرحله واکنش می باشد،در یک تانک انجام می شود. در تمام سیستمهای SBR عمل تصفیه در قالب 5 مرحله ای که در ادامه می آید، بصورت متوالی انجام می شود.
1- پرشدن،
2- واکنش(هوادهی)،
3- ته نشینی،
4- تخلیه ،
5- آزاد.
در طی مرحله پرشدن، فاضلاب به سیستم وارد می شود. در طی فرایند پر شدن سطح مایع موجود در راکتور از 75درصد در انتهای مرحله آزاد به 100درصد می رسد. در خلال پرشدن، محتویات راکتور در حال مخلوط شدن و یا مخلوط و هوادهی شدن توامان هستند تا به واکنشهای بیولوژیکی در حال انجام در داخل راکتور سرعت ببخشند.
در طی فرایند واکنش، واکنشهای آلی تحت شرایط کنترل شده محیطی بر روی مواد آلی موجود در فاضلاب انجام می شود.
در طی فرایند ته نشینی، مواد جامد تحت شرایط سکون شروع به ته نشینی می کنند و نتیجه آن پساب تصفیه شده ایست که آماده تخلیه از سیستم SBR است.
پساب تصفیه شده در طی مرحله تخلیه از سیستم خارج می شود. برای تخلیه پساب تصفیه شده از مکانیزمهای متعددی از جمله دریچه های سرریز می توان استفاده نمود.
مرحله آزاد در یک سیستم SBR که از چند تانک استفاده می کند، زمان لازم را برای پرشدن یک تانک قبل از اینکه مرحله بعدی (واکنش) شروع شود، فراهم می سازد. به دلیل اینکه این مرحله چندان ضروری نیست، گاهی از سیستم SBR حذف می شود.
در مورد فاضلابهای با جریان دائمی، حداقل به 2 تانک نیاز است تا زمانی که یک تانک در حال پرشدن است، تانک دیگر در حال انجام مرحله تصفیه باشد


 روش های متداول هوازی

صافی چكنده

یكی از قدیمی ترین مدل های فیلترهای بیولوژیكی، صافی چكنده می باشد كه در سال 1800 با بسترهای سنگی و زغالی برای تصفیه فاضلاب ساخته شدند. صافی چكنده به طور نمونه شامل پكینگ یا مدیا داخل یك مخزن می باشد. فاضلاب مورد تصفیه از بالای مدیا اسپری شده و در زیر مدیا در انبار فاضلاب جمع آوری می شود. سطح مدیا یا پكینگ ، محلی برای رشد بیوفیلم آماده می كند. در بعضی از سیستم ها، هوا توسط فن به داخل فیلتر دمیده می شود. اگرچه بیشتر فیلترها متكی به انتقال طبیعی هوا از داخل فیلتر هستند.

صافی های چكنده از لحاظ ابعادی بزرگ هستند ولی راه اندازی آسان دارند. آنها توانایی تصفیه محدوده متنوعی از nutrient levels را دارند.

یكی از منافع بزرگ صافی چكنده این است كه آب با اكسیژن بیشتری نسبت به آنچه وارد شده از آن خارج شود، چراكه صافی چكنده، واسطه بزرگی برای آب و هوا است همچنین به آرامی گازهای  H2S,N2,CO2 یا دیگر گازهای سبك و بخارشدنی نامطلوب را جدا می كند.

تنها مشكل بزرگ صافی چكنده، هزینه زیادی است كه برای پمپاژ آب تا بالای فیلتر مورد نیاز است. درصورتیكه فواصل فیلتر خیلی باریك باشد، فضای زیادی را ذخیره می كند ولی به انرژی پمپاژ بیشتری نیاز دارد. یك فیلتر با وسعت كم، انرژی كمتری صرف خواهد كرد ولی فضای بیشتری را نیز اشغال می كند.

اولین قدم در طراحی یك صافی چكنده قرار دادن پكینگ یا مدیای صحیح می باشد. در سال های گذشته، مواد بسیار متنوعی در صافی چكنده استفاده شده است اما امروزه، بهترین آن، مدیا می باشد.

ساختمان مدیا تركیبی از ورق های rigid PVC  شیار دار است كه به یكدیگر چسبیده شده و به شكل بلوك درآمده اند.یكی از مزایای ساختار این مدیا قابل انعطاف بودن و سهولت استفاده است. از مدیا می توان در ساختن یك بیوفیلتر مناسب  بدون مخزن استفاده كرد. مخزن بیشترین هزینه بیوفیلتر را به خود اختصاص می دهد، بنابراین، بیوفیلتر بدون مخزن یك ذخیره كننده مالی بسیار خوب می باشد. این پكینگ ها خود ساپورت هستند و می توانند بر روی frame work یا هر سطح صافی حتی در بالای مخزن كشت میكروب واقع شوند.

فایل پاورپوینت 21 اسلاید

قیمت فایل فقط 33,800 تومان

خرید

برچسب ها : روش های تصفیه هوازی آب , روش تصفیه بی هوازی آب , روش های جدید تصفیه فاضلاب

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر